Přeskočit na hlavní obsah

Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni

Běžně 298,00  268,00  vč. DPH
Není skladem

Informovat o naskladnění

Autor

ISBN

978-80-7675-086-9

EAN

9788076750869

Nakladatelství

Dokořán

Rok vydání

2023

Vazba

Vázaná

Počet stran

184

Rozměry

207 x 139 x 21 mm

Hmotnost

362 g

Jazyk čeština

Zařazení knihy


Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Loading...

Nahrávání

Error

Vyhledává se...